Kleurrijk NVM makelaars & taxateurs gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

aankoop nieuwbouw

Inrichten naar mijn eigen stijl

HomeDienstenAankoop nieuwbouw

Aankoop Nieuwbouw

Kopen vanaf een tekening of reeds opgeleverd maar niet eerder bewoond? Het koopproces van een nieuwbouwwoning heeft specifieke eigenschappen. U krijgt te maken met verschillende partijen zoals de verkopend makelaar, de ontwikkelaar, de aannemer met de diverse leveranciers en niet te vergeten de bank. Wij begeleiden u met het Kleurrijk 6-stappenplan in het proces van oriëntatie naar ondertekening en verder.

De 6-Stappenplan bij de aankoop van uw nieuwbouw woning:

 1. De oriëntatie fase
  Samen met u gaan wij na of de woning en de omgeving voldoet aan de huidige woonwensen nu en in de nabije toekomst. Aanvullend kijken wij voor u na of er alternatieve projecten zijn die net zo goed of beter bij uw woonwensen nu en later passen. Uiteraard kijken we ook naar vergelijkbare woningen in de omgeving en de daarbij horende transactie prijzen.
 2. Met welke kosten dient u rekening te houden bij de aankoop van een nieuwbouw woning?
  Naast een goede oriëntatie op de nieuwbouwmarkt is het ook van belang goed te weten welke kosten van toepassing zijn bij de aankoop van nieuwbouw. Te denken valt aan advieskosten van de hypotheekadviseur of financieel planner, de kosten van de notaris voor de hypotheekakte, eventuele boeterentes en bereidstellingsprovisie. U krijgt een gedegen uitleg van het aspect Bouwrente en Rente Tijdens de Bouw. Hoe zit het met meer- en minderwerk? Dit allemaal en meer lichten wij u toe tijdens een gesprek op kantoor.
 3. Inzoomen op de gemaakte keuze
  In deze fase maakt u een afspraak met de ontwikkelaar of verkopend makelaar voor een verkoopgesprek. Hierbij zijn wij op verzoek van u wel of niet aanwezig. Veelal hebt u alle documentatie ontvangen van de verkopende partij. Dit bestaat meestal uit een kopersmap, tekeningen en een brochure met een technische omschrijving. Deze stukken nemen wij voor u door en lichten we mondeling toe daar waar nodig. Niet belangrijk maar goed om te weten: stap 3 is meestal het moment in het proces waarbij wij worden ingeschakeld . Dit neemt niet weg dat stap 1 en 2 alsnog de revue passeren. Als het goed is heeft u nu een optie op de woning.
 4. Overgaan tot aankoop van uw droomwoning
  Na een goede inventarisatie besluit u de woning aan te kopen door ondertekening van de KAO(koop/en aanneemovereenkomst). Deze nemen wij uiteraard vooraf, artikel voor artikel met elkaar door. Ondertekening vind plaats ten kantore van de verkopende partij. Wij gaan uiteraard op verzoek met u mee.
 5. Start bouw en verder
  Tegen de tijd dat de bouw aanvangt is de kans groot dat de notariële overdracht van de grond aan u reeds heeft plaats gevonden. Hiervoor heeft u al veel zaken moeten regelen zoals de hypotheekaanvraag en de keuze voor de ruwbouw opties(uitbouw-dakkapel-serre etc.). De afbouwopties zoals de badkamer en keuken volgen in een later stadium. Tijdens de bouw maar veelal nadat de binnenwanden zijn geplaatst komt er een moment dat u de woning kunt inmeten. Dit is een goed moment om na te gaan of bestelde meer-en minderwerken zijn uitgevoerd en bij uitstek het moment voor de keukenleverancier voor het exact opmeten van de keuken. Let wel, het is aan de verkopende partij of en wanneer zij dit faciliteren.
 6. Oplevering en verder
  Kort voordat de woning aan u kan worden opgeleverd is een voor inspectie van de woning gebruikelijk. Tijdens deze inspectie kunt u zelfs al zien of de badkamer conform de meerwerkopdracht is uitgevoerd. Na enkele weken volgt de definitieve oplevering. Tijdens deze definitieve oplevering wordt een proces verbaal van oplevering gemaakt. Hierin staan de punten vermeld die nog hersteld dienen te worden binnen de daarvoor geldende termijnen. Denk daarbij aan de 5% regeling en onderhoudstermijnen.

Meer informatie of een afspraak?

Stel hieronder uw vraag of neem contact op voor een afspraak:

 

 

Tarief aankoopbegeleiding

De kosten voor de aankoopbegeleiding zijn € 1500 incl. btw.
U kunt er uiteraard ook voor kiezen om een deel van de aankoop begeleiding af te nemen tegen een gereduceerd tarief.

Wat krijgt u ook alweer voor de aankoopbegeleiding?

 • De makelaar kijkt met u mee en gaat na of de woning bij de wensen past
 • De makelaar gaat na of er alternatieven zijn gebaseerd op onder meer de v.o.n. koopsom
 • De makelaar geeft u een volledige toelichting op de KAO en de van toepassing zijnde waarborg regelingen en garanties
 • De makelaar geeft u een goede toelichting op de op dat moment beschikbare stukken en tekeningen
 • De makelaar gaat met u mee naar het verkoopgesprek
 • De makelaar is aanwezig bij ondertekening van de KAO
 • De makelaar licht de volledige kopersmap toe en geeft daarbij tips en advies
 • De makelaar gaat na of u goed voorbereid bent op de kosten die gepaard gaan met de aankoop
 • U bent goed voorbereid op alle stappen in het aankoopproces van oriëntatie tot en met sleuteloverdracht.

+

Wat is mijn huis waard?

Bereken direct de geschatte waarde

Direct berekenen